Wednesday, 21 September 2011

5 perkara yang perempuan kene paham pasal lelaki

Assalamualaikum semua , peh3 .. da lama ammat terammat sesangat lah pacik x mengepos . haha .. bukan apelah cik adik, abg, kakak , macik dan semuda dan setua dengannya , pacik sibuk dengan  final exam .. wallaweyh .. haha .. so , today i want want to sharing is loving , pekare yang kaum Hawa pelu  taw tentang kaum Adam nih .. so, renung2 kan la ye ..


APAKAH 5 PERKARA ITU ? ?

jeng jeng jeng...haha


PERTAMA
  
     Kalaulah tetibe je balak kowang nih tertejeles secara mendadak,pastuh memarah kat korang n, korang jangan la pulak ibarat menyimbah asid ke muka orang,.i mean,korang pun melenting,last2,dua2 begaduh...relax,wahai kaum hawa,ketahuilah bahawasanya kaum adam ni pun ada hari moody2 gak taw,.tapi x dela sampai kene pakai  "sampan"..opss..This is becoz mesti ada sesuatu yg buruk blaku,x pon sesaja x da mood..so,korang juz chill out n layan je...


KEDUA

    Apabila selalunya si lelaki ni kol sore nak macho je,tapi kadang2 suara manja pastuh gedik2 pulak,ha 2 tandanya dowang nak bermanja ngn kowang la..rindu ke,lelaki ni macam pompuan gak,pelu dibelai,barulah x lari...pastuh,tetiba nada marah2 x tentu pasal,haha..maknanya saja cari poin nak suroh kowang pujuk n sejukkan aty dowang.



KETIGA
 
    Kalau si lelaki ni kua ngn membe,wat aktiviti papelah,selalunya lelaki ni jumpa membe ,aktivitinya bertabligh,dengar ceramah kat surau dan berdakwah..so,andai katalah kan lau dowang ni da bgtaw kat kowang yang dowang kua ngn kengkawan,.bek hangpa lupa je niat nak bermececan,berkoling2..harapan lah..lelaki kalau da lepak ngn memembe,mak abah kol pon dowang wat x taw..satgi kowang gak yg sakit aty,x reply lah,reply lambatlah..blablabla..haha,,so,x salah n kalau sekali sekala bagi dowang masa tuk spent with frend. :)

   

KEEMPAT


     Lelaki ni senanye memahami..kalau amek gamba ngn kawan lelaki uh,x kesah pun,.jeles tentu ada...tapi,yang penting jangan lebih2..tapi,jangan la kalau da kapel uh,hangpa p letak pic ngn membe lelaki len kt FB ke,wallpaper ke..haiyo..2 namanya cari pasal ouh!!...jagalah aty si lelaki uh..nescaya bila kowang jaga aty dowang,dowang pun jaga aty kowang,,,



KELIMA    


      Lelaki ni penyabar taw..tapi,kesabaran ada hadnya,..takan la kalau balak kowang kol 8 kali,kowang x angkat,dye x marah..menipu gile lah kan?maksudnya kat sini,andai katalah korang uh bz,x salahkan kalau anta mesej sekeping,bgtaw yang korang kene buat itu,buat ini,so,si lelaki ni sabo jela..haha..tapi,kalo korang tetibe je ilang,sampai langsung x mcg,memang mengaum la singa jantan uh~~






SALING MEMAHAMI , BARULAH KEKAL LAMA :D

     
Bace dah?Dah tuh Komen lerr sekali!

1 comment:

Asyraf Fitri said...

dh mcm blog perempuan dh. hahaha