Sunday, 9 December 2012

Because i miss you :)



Kita mungkin berpijak dibumi yang sama,
Merenung bulan yang sama,
Berjalan dibawah sinaran mentari yang sama,
Yang berbeza kini cuma dirimu tiada disisi.

I thought i can let you go,
Delete all the memories we had together,
Cuba menjadi orang asing tatkala bersua,
But its hard to do it,
Coz i know i still haven't been able to let you go.



setiap saat yang mendatang menjadi igauan,
i kept  thinking and thinking of you,
sejujurnya aku merindukan kamu,
I just wanna call out your name,
and looks at your smiles toward me,
Dan itulah kebahagiaan yang aku cari.



Meniti hari demi hari,
seolah-olah separuh jiwaku pergi,
I just wanna say that i miss you,
im sorry for not to tell you that i love you too,
even the fact that you already know that i do,
Cuma aku yang bodoh tidak mengakui.



Can you hear me? 
could you able to hear my late confession?
and do you wanna know what is my wish?
let me tell you even it doesnt means anything.


i wish that you will like me again,
Seperti mula-mula kita berkenalan,
Dan aku takkan biarkan ucapan yang kau nantikan, 
i dont  give a damn if you dont care,
Please just accept the fact,
Hanya aku cinta kau seorang,

i dont have any reasons to give,
tapi hanya satu alasan yang aku tahu,
It is because i miss you!



Bace dah?Dah tuh Komen lerr sekali!

Wednesday, 5 December 2012

Cara Mendidik Anak :)

Anak anugerah yang paling berharga,
Dialah teman dikala kekosongan,
Dia juga tempat kita menyalurkan kasih sayang,
bukan aku menulis kerna aku gatal,
Tapi hanya ingin menyampaikan,
Suatu pesanan daripada Sahabat Nabi S.A.W,


Dan pesanan daripada Saidina Ali A.S,
Didiklah anak-anakmu dengan cara yang berbeza setiap tahun,
persoalan yang timbul kini bagaimana?
Jadi,luangkanlah sejenak untuk membaca,
Moga bertambah pengetahuan dan ilmu saudara sekalian,


7 tahun pertama:

Berikan dan ajarkanlah mereka tentang kasih sayang,
Manjakanlah mereka dengan kelembutan dan rasa cinta,
Belailah mereka penuh dengan keikhlasan,
Jadikanlah mereka nyawa dalam kehidupan.


7 tahun kedua:

Berlakulah tegas dengan mereka,
Didiklah dan perbetulkan kesalahan yang mereka lakukan,
Tunjukkan mereka contoh teladan yang murni,
Sentiasa memberi mereka ruang untuk memahami,
Maafkanlah mereka andainya mereka mengingkari,
kerna mereka masih mentah dalam kehidupan hakiki.


7 tahun ketiga:

Berkawanlah dengan mereka,
sentiasa peka dan ada di saat mereka memerlukan,
Perbanyakkan perbicaraan dan mengemukakan pendapatan,
Mereka sudah mampu berfikir dan bertoleransi,
Jadilah peneman mereka yang setia,
Agar mereka tidak hanyut mengikut kawan yang berakhlak cela.



Pesanan ini hanyalah renungan bersama,
untuk bersama sedar dan mengambil manfaat,
semoga insan yang bakal mengemudikan bahtera mereka sendiri,
menjadi muslim dan muslimat yang berintegriti dan mulia,
Insyaallah.



Bace dah?Dah tuh Komen lerr sekali!

Wednesday, 28 November 2012

alone :)





sayang apabila malam yang tenang,
tapi kelam dan sunyi tanpa bulan dan bintang,
Its just the same as an unused luxury clothes,
beautiful but without its owner.


sama juga pabila kita bersendirian,
rintihan dan kerinduan tiada siapa sudi mendengar,
even you have someone that you admire most,
it turns up that they like someone else,
and its awkward bila mana orang yang kita sayang,
bagi kita nasihat to love another person,


one word that describe the situation,
and the words was LONELY,
being lonely bukan bermaksud bersendirian sahaja,
But being surrounded by the wrong people,
and without somebody yang kita harapkan,
bersandar tatkala kita letih dan capai tangan kita di saat kita jatuh,


Segarang mana dan setegas mana pun seseorang,
Dia tetap perlukan seseorang yang mampu,
membuat dia tersenyum ketika bersedih,
dan selalu ada bila susah dan senang,
tapi tak semua "kawan" itu "kawan",
apa yang pasti hidup ini penuh lakonan.



Jangan pula kita mencari someone sebab kita sunyi,
try to fall in love so that you wont be alone,
percayalah yang relationship tu wont last long,
sebab kita akan mencari dia cuma bila rasa sunyi,
Dan hilang apabila kita ditemani,


Its better to be alone rather than,
 being with someone who makes you feels like you are alone,
jangan pula kita lupa,
Kadangkala Tuhan sengaja membuat kita berasa sunyi,
Supaya kita sedar bahawa Dia selalu ada untuk kita,


Andai kita rindukan seseorang,
letakkanlah tangan di dada,
Bacalah Surah Al-Fatihah sambil memikirkan si dia,
Insyaallah kerinduan itu akan sampai,
Teruskan berdoa dan jangan pernah kita berpaling daripadaNya.









Bace dah?Dah tuh Komen lerr sekali!

Monday, 26 November 2012

tentang rasa :)




there will be a moment that you forget,
how does it feels to love and to be loved,
Bukan kerna tidak laku ataupun tak mahu,
Tapi hati masih lagi terkunci dan tertutup rapi,
Waiting for someone which were perfect enough.


Mungkin juga ada yang merasakan,
Sometimes its better to push someone away,
Not because we stopped loving them,
Tapi takut diri yang terluka nanti,
Kerna soal perasaan is not something yang mudah,
its complicated and full of surprise.


There are  differences dalam istilah kawan,
Lelaki menggunakan istilah kawan untuk mengenali,
Dan permulaan untuk melanjutkan perhubungan,
Tapi perempuan menggunakan istilah kawan,
untuk menjauhi dan menolak untuk menjadi lebih rapat,
its not "Jual mahal" tapi "langkah berjaga",
Coz once you have became a lover,
you'll never  turn back to be friends again.


Jangan terburu-buru dalam membuat keputusan,
Hadapi segala persoalan dengan penuh keyakinan,
bolehkah aku menyayanginya seikhlas hati?
adakah aku cukup layak untuk dirinya?
mampukah aku?
Am i ready to be with them?
Andai ragu-ragu usah dikau mencuba,
to love without feelings is like  to smile in tears.



Just do what makes us happy,
Be with someone that always makes you smiles,
Laugh as much as you breath,
Love someone as you can live,
Kalau kita boleh tunggu lima tahun untuk segulung ijazah,
Kenapa kita tak boleh tunggu beberapa tahun lagi,
Untuk Si Dia yang akan bersama dengan kita untuk selamanya.




Bace dah?Dah tuh Komen lerr sekali!

Thursday, 15 November 2012

hikayat sebuah cinta :)





adapun sebuah kisah tentang cinta,
Dimana penghujung ceritanya menjadi tanda tanya,
Adakah mampu kebahagiaan dikecapi,
Atau merelakan kepergian yang tidak diimpi.


Bermulanya kisah pabila tali persahabatan terjalin,
Di antara si teruna dan si dara,
Saling memahami dan bergurau mesra,
Dan termeteralah sebuah janji antara mereka,
tidak akan ada perasaan terhadap satu sama lain.


hari-hari yang mendatang dilalui bersama,
semakin hilang perasaan kekok yang bermain di jiwa,
Lalu terbitlah suatu perasaan dalam hati,
bukan tak nak mengaku tapi hati rasa malu,
Mereka memendam perasaan itu untuk sekian lamanya,



Soal hati tidak boleh diduga,
dan perasaan yang timbul itu kian pasti,
berbekalkan rasa cinta yang memutik di dalam hati,
Si Dara terus mengharapkan pengakuan si teruna,
Tapi sayang seribu kali sayang,
Si teruna terus menyepi dan menghilangkan diri.



Di mana awak?
Saya rindukan awk,
Kenapa awak pergi?,
Pelbagai persoalan terus menghantui si dara,
Adakah salah untuk kita jatuh cinta,
memberi sepenuh kepercayaan di atas ketulusan.



Namun begitu si dara tetap menunggu,
kerna yakin akan firasat hati,
meyakini bahawa si teruna bakal hadir semula,
menyerikan kehidupan yang kelam semenjak kehilangan.
menebus kesepian yang menjadi peneman,


untuk sekian lamanya menanti,
ibarat menunggu bulan jatuh ke riba,
Si dara hampir putus harapan,
kerna setiap persoalannya tiada sebarang balasan.



Tiba masanya si teruna memunculkan diri,
disaat benci dan marah menguasai si dara,
Apa yang dimahukan kini hanyalah penjelasan,
Bermulalah hikayat sebuah kisah cinta.


T: awak,maafkan saya coz hilang macam tu je, saya tahu awak marah dan bencikan saya, tapi tolonglah dengar penjelasan saya


D: rasanya tak perlu kot? tak ada guna pun kalau saya nak marah awak,benci awak,siapalah saya kan?anggap jelah saya ni tak pernah muncul dalam hidup awak! ( berpaling dan melangkah pergi)


T: saya cintakan awak! cuma awak perempuan yang saya sayang selama ni!


D:  (merenung si teruna semula). awak, saya tak bodoh dan saya masih ada akal, kalau awak sayang dan cintakan saya, awak takkan buat macam ni kat saya, atau awak da hilang akal?


T: awak tak bodoh, tapi saya yang bodoh sebab biarkan awak sunyi. awak kena faham, saya nak bersama dengan awak bukan untuk sementara tapi untuk selamanya. saya menghilang kan diri sebab saya belum bersedia dan belum berkemampuan untuk memiliki awak. memang saya dah hilang akal, sebab dalam fikiran saya cuma ada awak seorang, saya selalu rindukan awak. dan sekarang saya dah berkemampuan. and i want you to know that, saya nak kita declare couple dengan lafaz akad nikah. izinkan saya menjadi imam awak dan mrnghapus segala kesepian dan kesedihan yang awak alami. akan ku pinang dikau dengan kalimah Bismillah dan menjadi pelindungmu selagi diri ini mampu. Mungkin saya bukan yang pertama, tapi izinkan saya menjadi yang terakhir untuk awak. will you be mine sayang?


D: awak, kenapa awak tak bagitahu semua ni awal-awal? saya tak kesah pun awak mampu atau tidak,sebab saya cuma nak awak yang selalu ada di sisi saya (air mata berlinangan).  even awak dah tahu jawapan saya, saya tetap akan ulang juga and the answer is, yes i do! tolong jangan hilang sekali lagi dan terus bersama saya selamanya, sungguh saya sangat menunggu kehadiran awak dalam hidup saya. saya sangat mencintai awak.





Tersedar pula si Dara akan semuanya hanyalah imaginasi,
Hakikat yang sebenar si teruna telah pun lama pergi,
pergi bertemu dengan Pencipta yang Maha Agung,
Tuhan yang Menguasai Langit dan Bumi,
biarpun ianya hanya secebis imaginasi,
Namun cukup untuk mengukir senyuman,
Walaupun kenyataannya amat memilukan.





Bace dah?Dah tuh Komen lerr sekali!

Sunday, 4 November 2012

kata hati :)




Epilog cinta dan rindu,
perasaan suka dan cemburu,
semua bersemadi dalam hati ini,
Terserah pada diri untuk mengenalpasti,
apakah rasa yang dialami,


Aku sendiri mendambakan seorang puteri,
bersederhana dan sangat menyayangi,
I dont care what those people said,
apakah aku buta atau pura-pura suka,
even we are considered as beauty and the beast,
I wont give up on you,
Sebab aku percayakan perasaan yang lahir dari hati.



Bukan paras rupa menjadi ukuran,
Apatah lagi perbezaan ketinggian,
Jikalau orang dah berkenan,
Those difference will be nothing,
Dan setiap orang punyai kelemahan,
Namun  aku ingin mencintai seseorang melalui kelemahan itu,
Agar bisa aku hadir perbaiki kelemahan bersama.




Everyone have their own dark side,
its up to us to accept it or reject it,
Andai suka dan sayang mulai bersemi,
those things akan menjadi memori,
Hanya kenangan silam di zaman kejahilan,
Apa yang penting adalah kenyataan,
either they have changed or not.



kadangkala aku ingin bermimpi,
hoping for that person to come in my dream,
melontarkan bisikan madah pujangga,
membuat aku terus hanyut mencintainya,
biarpun ianya hanyalah fantasi semata,
Biarlah aku terus terlena,
As long aku dapat terus bersama dengannya,
Mencoret sketsa sebuah cinta.



But once you have hold their hands,
Dont ever dare to let it go,
fight for the person you love,
jangan pernah meragui keputusan dihati,
kerna belum pasti lagi akan ada peluang sekali lagi,
untuk menyayangi dan memiliki.


Jangan pula pernah kita terlupa,
Sukalah dan sayanglah secara bersederhana,
kerna sekuat mana kita cinta,
sekuat mana kita merindui dia,
Andai bukan namanya yang tertulis untuk kita,
it will not be something that we wanted to be.






Bace dah?Dah tuh Komen lerr sekali!

Sunday, 28 October 2012

keliru :D




Bila mana aku mendengar dirinya berbicara,
aku mulai tertarik akan intonasinya,
tutur kata yang lembut dan mendayu,
membuat semua yang mendengarnya tergoda,

Persepsi terhadap seseorang boleh berubah,
Disaat kita lebih mengenali dirinya, 
Daripada musuh menjadi kawan,
Dan daripada kawan menjadi "kawan",
Lumrah dalam kehidupan  tentang hubungan seseorang.



Sometimes there will be an awkward moments,
Bila kita langsung tak mengenali dia,
And selalu sangat bergaduh bilamana bersua dan berbicara,
Tiba masanya semua itu berubah,
Jadi someone yang always there for each other,
Terasa macam mustahil pula berlaku sedemikian rupa.




Jarak antara kita bukan penghalang,
Akanku jadikan kau macam iklan tv 9,
Deeekkkaaatt diii haaatiii,
Akan ku cuba pertahankan hubungan,
Walau tak pernah kau dan aku mengerti,
Bermula sebagai kawan yang sejati, 
Dan mungkin lebih daripada itu?




What should we do?
Why does this happened?
Tanyalah diri sendiri untuk jawapan pasti,
Adakah patut kita berdiam diri saja,
Atau  tampil kehadapan menyatakan perasaan,



Berhati-hati dalam setiap langkah,
Dont hurt anyone that are close to you,
This is not a game to play,
Masing-masing punyai masa lampau,
Bezanya antara manis dan pahit,


I hope there will be a chance for me,
to meet you and tell you,
"do you know that i miss you since the first time we met?",
dan aku kan pergi  sambil menoleh dan menjerit kepada kau,
"aku suka kamu!"


Namun tersedar aku semuanya hanyalah angan-angan,
hanya melayan imaginasi yang tak mungkin berlaku,
tapi tetap aku menanam sebenih harapan,
Bahawa masa itu tetap akan tiba,










Bace dah?Dah tuh Komen lerr sekali!

Wednesday, 24 October 2012

hakikat :)



Hidup di dunia penuh dengan kejutan,
Dan masa hadapan itu suatu misteri,
Sebuah kegembiraan mahupun kesedihan,
Tapi apa yang pasti adalah suatu hakikat,
Bahawasanya kita yang melakarkannya,
Namun tetap Tuhan yang menentukan.




Bila mana bercerita tentang soal hati dan perasaan,
Tepuklah dada tanyalah keinginan,
Always care enough on who are close to you,
Jangan kerana kecantikan kita menjadi si buta yang angkuh,
Akhirnya jatuh tersungkur tanpa sebarang pertolongan,
Terus lemah gemalai di titian tanpa harapan.


Status dari hati boleh di "Share" beribu,
Boleh dituturkan dan luahkan semudah-mudahnya,
Tapi, Soal Hati bukan begitu,
Kerna hati "Share"nya terhad pada yang satu.





Apa ertinya "Burung Biru" tanpa following orang,
Apa ertinya pula "Muka Buku" tanpa Stalk orang,
Dan apa ertinya cinta if kau dan aku saling tidak tahu,
Have you ever wondering who is loving you?
Who is missing you each second in their life?
Jangan terlalu sukakan sesuatu dengan mudah,
Coz every valueable items have it's price.



Antara suka dan sayang,
Antara benci dan rindu,
Mana satu yang kau akan pilih,
Sebagai suatu penyelasaian terhadap segala permasalahan,
Apapun jawapannya haruslah kau hadapi dengan tenang.



Buka hati untuk mencintai apabila bersedia untuk menerima,
Dan bukan menerima disaat kekosongan dan kesunyian melanda,
Sampai bila harus "permainan" dijalankan,
Sedangkan masing-masing ditelan usia,
Coretan hasil penulisan membawa maksud mendalam,
Sekadar renungan bukannya bebelan.




Bace dah?Dah tuh Komen lerr sekali!

Wednesday, 3 October 2012

hadirnya disisi :D







Waktu kini terasa semakin berlalu,
Termeteralah cerita tentang kita,
Akan manisnya canda tawamu,
Yang selalu  hapuskan semua sepi di hati.


Ada cerita tentang aku dan dia,
Saat permulaan pertemuan,
Terasa diriku dan dirinya asing sekali,
Namun hati ini sering saja merasa gembira,
Saat kita berdua bersama,
Saling bergurau dan bermanja.



Hadirmu dalam diriku membawa beribu erti,
Umpama mimpi indah yang menghiasi tidurku,
Ku tak ingin tersedar dari lamunan,
Biarlah aku hayut bersama dirimu sayang,


Jangan lepaskan pegangan tangan ini,
Teruslah disisiku disaat aku longlai,
Peluklah diriku dan jangan kau lepaskan,
Kerna aku hanya  insan yang punyai perasaan,
Kasih dan sayangku hanya untukmu seorang.




Bace dah?Dah tuh Komen lerr sekali!

Saturday, 22 September 2012

bila hati berbisik







Akan ku berikan apa yang kau pinta,
Segala kemahuanmu akan ku turuti,
Walau harus aku terlelap dan letih
Ini demi kerna kamu sayang

Aku tak akan pernah kenal erti berhenti,
Tetap aku menemani dan menyayangimu
Hingga matahari tak terbit lagi
Sering aku  berdoa pada Ilahi
Agar kau sedar betapa aku mahukan kau disisi

Mengertilah kasih hasrat di hati
Di setiap doa sepanjang hariku
Tuhan tolong aku, tolong jaga dia
Tuhan aku sayang dia


Tapi aku masih takut untuk jatuh cinta,
Kerna aku mahukan cinta yang berkekalan,
Bukan kebahagiaan yang sementara,
Dan berakhir dengan tangisan,


Andai aku bercinta lagi suatu hari nanti,
Aku berharap ia merupakan tangisan kegembiraan,
Kerna kisah kau dan aku baru dititik permulaan,
Dimana jalan ceritanya masih lagi menjadi persoalan.


Terkadang aku terasa ingin mengundur diri,
Terasa aku ingin melupakan segalanya tentang rasa,
Tapi aku tak bisa kerna aku butuh cinta,
Biarlah Tuhan yang mengerti hasrat dihati ini,
Relakan masa yang menentukan segalanya.




Bace dah?Dah tuh Komen lerr sekali!

Monday, 17 September 2012

soal jodoh :D




Bukan niat untuk ter "stalk",
Tapi hati sering tertanya,
Apa khabarmu dan bagaimana dirimu,
Jadi tak salah rasanya kalau ter"stalk" dengan sengaja,


And something that grabs my attention,
About a thing that we call "jodoh",
Seriously it catch my heart,
And i can feels how your feeling is,



Adakalanya benar kata orang,
Kalau jodoh tak kemana,
Tapi kalau tanpa sebarang usaha dan tindakan,
Diri sendiri pun tidak kemana wahai kawan.


Namun Hakikat yang pasti,
Even sekarang korang putus dipertengahan,
Tidak bermaksud sinar harapan tuh tak ada langsung,
Take note that jodoh selalunya unexpected,



Then, whenever you and him or her already break up,
or you have to let go someone that you love,
carry on because love does'nt means to own them, 
dont lose faith to your imagination.


Tapi kalau dia hilang dan tetiba menjelma, 
tatkala lama tidak berhubung dan berbual-bicara,
sampaikan terlupa punca mengapa perpisahan berlaku,
Dan mengapa terus tidak berhubung seperti dulu,
Trust me, Dialah jodoh kita.


"Tuhan selalu beri petunjuk kepada Hamba-Nya, Cuma kita yang tak sedar dan menyangka"






Bace dah?Dah tuh Komen lerr sekali!

Sunday, 16 September 2012

Pujaan Hati



Hei pujaan hati apa kabarmu
Ku harap kau baik-baik saja
Pujaan hati andai kau tahu
Ku sangat mencintai dirimu


Hei pujaan hati setiap malam
Aku berdoa kepada sang Tuhan
Berharap cintaku jadi kenyataan
Agar ku tenang meniti kehidupan

hei pujaan hati, pujaan hati
Pujaan hati, pujaan hati

Mengapa kau tak membalas cintaku
Mengapa engkau abaikan rasaku
Ataukah mungkin hatimu membeku
Hingga kau tak pernah pedulikan aku

Cobalah mengerti keadaanku
Dan cobalah pahami keinginanku
Ku ingin engkau menjadi milikku
Lengkapi jalan cerita hidupku



its from "pujaan hati" song by kangen band,
Terlalu mendalam maksud yang ingin disampaikan,
Ternyata aku tersentuh menghayatinya,
Kerna aku dapat merasakan perasaan itu,
Jagalah dan hargailah orang yang kita sayang,
Kerna andai menyesali tatkala tidak lagi bersama,
tiada lagi gunanya.




Bace dah?Dah tuh Komen lerr sekali!

pesanan buat kekasih :)



Hanya pada dirimu aku melihat,
merasakan seperti diri ini hanya milikmu,
Datanglah dekat menghampiriku,
Nescaya air mata mengalir membasahi pipi,
Mengharapkan kasih sayang limited edition mu,
Hanya padamu dan jiwaku hanyalah padamu,


Wahai kekasihku,
usia bukanlah penentu segalanya,
Tapi yang pasti Allah telah aturkan sebaiknya untuk kita,
Ingin aku bersamamu untuk seumur hidupku .
Gelak tawa bersama dan berduka bersama,
Hanya dirimu buat kita bercinta sebenar-benar cinta,


Hatiku masih lagi disini,
Keindahanmu sungguh menyentuh hatiku..
Hatiku memanggil menyebut namamu,
Harapkan engkau sentiasa setia bersamaku,
Hanya dirimu yang aku kasihi,



Selepas bertahun lihatlah sayang,
Kita kan berjumpa dan terus bersama,
Kan ku serahkan segalanya kepadamu,
Agar kau terus berada disisiku,
Ingin ku mendengar bisikan cintamu,
Setelah sekian lama aku menantikan,
Memiliki mu dengan ikatan yang sah



Bersaksikan hati dan perasaan kita,
Sekiranya kita jatuh cinta, 
semoga kita jatuh cinta dan bersama mencintai Allah..
Semoga kita jatuh cinta kepada orang yang beriman.


Yakinlah pada janji Allah bahawasanya,
 lelaki yang baik adalah untuk wanita-wanita yang baik.
Begitu juga sebaliknya,
Akan ku cuba menjadi imam yang terbaik untuk dirimu.



Bace dah?Dah tuh Komen lerr sekali!

Thursday, 13 September 2012

cerita ini :)




cerita tentang masa lalu,
cerita tentang kau dan aku,
terlalu banyak kenangan yang bersemi,
menjadi memori yang terpatri di hati,



Tidak sedar lamanya masa berlalu,
Sudah lebih daripada setahun,
kau dan aku  saling menyepi,
Namun kembali terjalin setelah hati merindu,
Menyatakan kasih yang tak pernah putus,



Tapi sayang seribu kali sayang,
Andainya dapat ku undurkan masa,
Tidak akan aku hilang dan terus sembunyi,
Tanpa sebarang khabar dan berita,
Kerna aku masih lagi dapat merasakan,
kehangatan jatuh cinta buat kali pertama.



Seribu kali sayang kau dimiliki orang,
Terkapailah aku tanpa sebarang ikatan,
Terus mengait semula segala janji bersama,
Dan terus berdoa agar kau terus bahagia.



Ku tahu kini perasaan kau berbelah bahagi,
Tapi kehadiran aku bukanlah untuk menjadi batu api,
Hanya ingin kau sedari kehadiran hati ini,
Yang tetap menyayangimu walaupun hatimu telah dimiliki,



Dengarlah wahai pujaan hati,
Walaupun kau dan aku tidak lagi saling mengasihi,
Jangan pernah sesekali menyesali perbuatan diri,
Mungkin itulah pilihan yang terbaik untuk dirimu,



Semoga antara kau dan aku terus begini,
Dan lupakanlah aku seandainya kau tidak lagi sudi,
aku kan pergi dan kalini mungkin pergiku takkan kembali,
biarlah masa yang menentukan keputusan hati,
Masih adakah ruang untuk diriku ini dihati,
Terima kasih atas segala memori.



Bace dah?Dah tuh Komen lerr sekali!

Monday, 10 September 2012

be mine :)




Bermula di Facebook
saya IM awak dulu,saya tak tahu malu
awak malas nak layan
So awak buat tak tahu

Saya terus cuba dan mencuba
Sehingga  awak jatuh cinta
Gatalnya diri saya
Membuat awak terjatuh

Bila kita dah start mengada
Kita selalu keluar sama
Borak panjang panjang
Makan dan tengok wayang

Sikit sikit je awak merajuk
saya selalu sabar pujuk
Tapi sebenarnya awak cuma test saja

Let me tell you that I love you
And I never wanna wrong you
Take my hand baby
Come, go through with me
Let me tell you that I miss you
And I never wanna lose you
You’re my heart baby
My life is incomplete without you

Dalam pada I gembira
Sometimes I feel so sad juga
Cause you dah berpunya
But I always want you to be mine forever
Please be mine forever


dedicated from "Be mine-Tasha Manshahar"
And this song seriously reminds me of someone,
Always take care even i'm not there for you,
 i realize that i love you,
Be mine will you? :)



Bace dah?Dah tuh Komen lerr sekali!

Friday, 7 September 2012

today more than yesterday :)




Can You look at one person for the rest of your life?
Can you care for someone else, More than you do yourself
I Can answer Whoever Asks me
You, You're my love

I will not promise you
If I knew I was going to waver, 
even for a little bit I don't start anything
If I know that the heart can heal itself

I Love You, More Than I did yesterday
I have never met someone so important and precious to me, 
that it hurts to meet you, 
to feel this h appiness,
I must have dealt with a lot of pain

When the days are hard,
 it gets sad as pain causes the tears to come
It will end someday i swear
The only thing that is endless is our love


I don't want to do this ever again
Breaking up with you
Unless it's a break-up to meet you once more
Whenever and forever

Because it feels like my overwhelming heart will explode
Because I think the person before my eyes isn't really you
I run, and embrace the breathing you
I am the idiot, Who lets go of his worries


Its good to meet you even for awhile,
I dont care if you are playing with my heart,
Coz there someone that care enough for me,
I will move on with my life,
You are such a pieces of thrash
That i regret to kept.





Bace dah?Dah tuh Komen lerr sekali!

Thursday, 6 September 2012

ingin sekali aku :)







Pernahkah kau sedari,
akan apakah hasrat dihati ini
sungguh aku ingin mencintaimu
aku ingin menyayangimu



wajahmu ku kerap ku terbayang
walaupun dalam tidur ku yang lena
bilakah masanya untuk kita
dapat terus bersama selamanya




ingin sekali aku
mengenggam tanganmu membawamu bersama
namun tidak ku termampu
lidah ku kelu bila dengan mu




ingin sekali aku
menyatakan aku rindu padamu selalu
ku akan menyayangimu
itulah janjiku kaulah yang satu



pernahkah kau mengerti,
Apakah yang aku inginkan,
Segala benak dan rintihan,
Agar kau hargaiku lebih dari dulu,
Dan mengerti apa itu rindu.




Bace dah?Dah tuh Komen lerr sekali!

Monday, 27 August 2012

hadirmu disisi :D




Perasaan bukan permainan,
Hadirnya pula tidak dijangka,
Kadang ia kelam dan kadang ia nyata,
Apa yang pasti hadirnya perasaan,
Untuk selamanya.


Hati ni dah lama tertutup,
Dilukai dipermain bagaikan rutin,
Pudar sudah segala kepercayaan,
Terhadap insan yang kita pernah sayang,
Sehingga fobia untuk meneruskan.


Jangan mudah untuk percayakan orang,
Belum pasti luhur segala yang diucapkan,
Diri ini juga sudah terlalu rapuh,
Tak sanggup rasanya untuk jatuh semula,



Semua berubah kerna hati,
Sekeras mana pun ia kan lembut jua,
Harapan kan muncul tatkala dalam kelam,
Dan terasa aku kini semangat yang baru,
Kerana dirimu mengubah persepsiku.


Hadirmu seperti pelangi,
Menghiasi alam selepas hujan,
Sungguh aku terpikat dengan senyumanmu,
Malah keperibadianmu yang menyentuh hatiku.



Bukan ku hendak memaksa,
Aku ingin lagi mengenalimu,
Kerna aku percaya suatu hari nanti,
Mungkin engkau yang terbaik untukku.


Terdapat kisah hitam yang memilukan,
Persamaan antara kita,
Anggap itu sebagai mimpi igauan,
Yang harus bersama kita hindarkan.


Terima kasih kerna hadir dalam hidupku,
Kau bersinar menerangi kegelapan,
Mengisi hati ini yang lama sudah tiada perasaan,


Biarlah bermulanya perkenalan ini sebagai kawan,
Biarlah Tuhan yang menentukan,
Dan kita merancang serta melaksanakan,
Agar bisa kita kenali isi hati,



Susah dan senang bakal ditempuhi,
Antara kau dan aku,
Sebagai kawan yang serasi,
Atau mungkin menjadi kekasih sejati,
Suatu masa nanti.

Duhai awan janganlah kau menyepi,
Jangan marahkan hujan mahupun matahari,
Kerna semuanya Kurniaan Illahi,
Awan kurnia pujaan hati.





Bace dah?Dah tuh Komen lerr sekali!