Tuesday, 3 May 2011

Tips-Tips waktu berdating..

    5 PERKARA YANG PERLU DIBUAT..

Assalamualaikum dan salam sihat..bersama2 lah kita menyengalkan diri lagi yer..sapa pna dating??haha..kaw menipu x ponah..satgi pacik cabut bulu kening hang bawu taw..haha..adoi.ni ha..pacik ada mende nak share...


 Pacik bermonolog dalaman..
   
Pacik : jangan letak pic ni !!

Hati pacik : kenapa??aku pon rase sumting je ni..

Pacik lagi : meloyakan!! nanti org muntah!! haha..

Hati pacik : ko x sempat bgtaw,aku da terletak...memang loya,aku da muntah ijau!! haha

 pacik lagi:bukan stakat muntah,tercirit-cirit hah..haha


*sowrie peminat J.B dan YES!! kepada yang kurang gemar J.B..
bukan ape lah lahkan.abez sume ex pacik dye nak amek n.ala..yang gomez2 uh??haha


*haha..beb..gurau je tuh,,jangan amek aty,,kang ada pulak yang x puas aty,g bako uma pacik,wat tanah lot..tanam cili,haha..so,act,pacik nak share tentang ni ha..


 
5 PERKARA YANG PERLU DIBUAT KETIKA NGEDATING...haha..ni kira cara2 nak uji kekasihan kesayangan "buah halkum" anda la..tengok betol ke dye ni sayang kat hang...(haha..dok cakap loghat utagha..ni gara2  macik semut la ni,hang ajaq cek)haha..

Sembang banyaq pun tada guna..pa gi..jum kita flashback..haha..enjoy da tips yaw~

*pendialog di bawah  terpulang lah merujuk pada gepren/bopren berdasarkan  situasi ..



Situasi Pertama

Katalah hang ngn gepren/bopren hang nga jenjalan kat soping kokplek n..tetiba gepren/bopren hang benti kat satu kdai ni..____(isi tempat kosong ngn brg yg hangpa suka)..sebagai eksampel:


Gepren : wah..OMG..cantik kan u baju ni?


Bopren :ish..your god is my god,so Oh Our God la.. kenapa,u suka ke??


Gepren:u nak blikan ke?hehe(ketawa skema)

Bopren:jap2,i kol bapak i..kan bapak i cop duit..


Gepren:=..= <---muka ampleng




*ha..tuu diiaa..perkara yang hang plu buat..haha...



Situasi Kedua

gepren/bopren hang nga dok belek2 iphone ke,laptop ke,x kira la ape,yang penting barang uh mahal..so..


Gepren:u,usha ni..semart la..teknologi sungguh..


Bopren:(nada kuat,jerit macam guna loudspeaker,bagi satu bangunan dengar)dah2,kita x da duit!!!


*Suasana jadi senyap..semua orang pandang kat hangpa..




Situasi Ketiga

hang ajak gepren/bopren pegi karok..haha..seronok dok karok tuh..


Bopren:u pilih la lagu lak..i da pnat ni..nyanyi lagu2 jiwang,rock,balada plus2 dangdut nih..


Gepren:okay,i pilih lagu khas untuk u..


Bopren:wah..terharu


*Klick.(bunyi pilih lagu lah)..jeng3!!lagu etnik kreatif..RABBANI-PERGI X KEMBALI..



Bopren:subhanallah(segera bertaubat)..:)





Situasi Keempat

tengah dok bedua kat kerosi tepi2 soping komplek uh..gepren/bopren hang mula la nak romantik ngn hang..eksampelnye:


Gepren:u,u sayang i kan,u x nak ke berenti isap okok tuh?(wat muka comel)


Bopren:i sayangkan rokok i drpada u..i sanggup beli setiap hari sekotak.pna x i blanje u stiap ari sepuluh ringgit??na topapkan u pon x pnah...


Gepren:waterpark!!


hahaha..amek kaw setepek...




Situasi Kelima

hang ngn gepren/bopren hang da penat da bejalan,so..nak balik da ni..

Gepren:u,i nak balik ni,x nak ucap selamat tinggal ke?

Bopren : (buat muka toye pastuh trus blah camtuh je sambil angkat tangan bajet hot)..pastuh telanggar pasu kat tepi2 uh..tegolek..bangun wat2 x tahu,,




hahhaha..okeyh..begitulah situasi2 nya dan tips2 berdating...eh,nak lagi ke??x puas??ala..satgi cek tulis panjang2 hangpa bukan baca pun..haha..nampak macam bangang n kejam je kan??ghasa nak hempok pacik kat dinding pon ada gak n??haha..sabo2..meh sini pacik xpelain kan..bawah nih..




Situasi Pertama

 ---->haha..hangpa pikiaq positif sikit no,bukannya nak sakitkan hati..tapi,saja nak kikis sikap materialistik tuh..barulah depa fobia nak rambang mata..haha


Situasi Kedua
---->haha..yang nih..nak ajo sikit..kompom pasni depa taw nak bezakan kemahuan dan keperluan dan blaja berbelanja ikut kemampuan


Situasi Ketiga
---->haha..yang ni,dalam kita berhapening..jgn la sampai lupa tanggungjawab kita..so,kita pon nak carik pasangan yang bek2 belaka n?elok la gini,saling menerasakan n menegur..pasnih kompom idup bahagia besama no..




Situasi KeemPat
---->ni pulak nak depa trima kita seadanya..camna kita yang sebena..jadi,x da la dok kalut2 pasni habaq x suka perangai tulah,ni lah..kan baguih tuh saling memahami.kita sayang dya bukan x sayang.


*bukan yang rokok-merokok ni taw,,yang tuh sekadar-kadar contoh...KATAKAN X NAK PADA ROKOK!!haha.amboi..(double meaning nih)haha..


Situasi Kelima
 kejam ea??bukanlah..meh sini pacik nak habaq mai..kita x nak ucap selamat tinggal bukanlah kita kejam..hangpa pikiaq..hangpa mesti nak jumpa dya lagi..kita syg dya,watpa nak ucap selamat tinggal..kalu buleh..nak stiap hari ucap selamat jumpa..kompom pasnih betambah2 sayang..haha




itulah hasil tips daripada pacikumbang,,haha,,akhir kata..


      RENUNG2KAN DAN SELAMAT BERAMAL


*eceh..da macam penceramah tu la pulak..hahha


                                     BABAI..:)







Bace dah?Dah tuh Komen lerr sekali!

4 comments:

semut jalan terhegeh hegeh said...

hahahaha ...TERBAIK ~~~ nsb aku x ambik port !!
mau mkn dm jugak spa yg ber ber ...tut tut .)tiada tulisan yg diterbitkan ) haha

*blink blink* said...

HAHAHAH, sengal noh hang pacek kumbang :P

pacikumbang said...

hahaha..siot hang ni..bukan pa..saja bagi tips..cek dok tengok membe sowang nih ha..dok kalut nak berdating//hahah..cek bglah tips..:)

Nurul Syazana Noorhijas said...

terbaik , mekaseh ! XD